miercuri, 25 iulie 2012

5 moduri de a scapa de frica de intimitate


Drumul spre centru
5 moduri de a scapa de frica de intimitate
Adeseori, frica de intimitate este legata de teama de a te expune, de a te oferi cu corpul si sufletul dezvelite. A-ti expune corpul inseamna a lasa la iveala imperfectiunile si slabiciunile. In cazul femeii, prea judecata si autojudecata dupa aparentele formelor sale, este dificil sa-si expuna imperfectiunile.
Barbatul, care se crede judecat si se judeca mai ales in functie de puterea muschilor sai si de puterea sexuala, considera ca este periculos sa-si arate slabiciunile. A-ti oferi inima nu este mai putin periculos: inseamna a-ti arata insuficientele, slabiciunile, defectele, angoasele, temerile, fragilitatea, lasitatea… In intimitate nu ne putem ascunde pentru prea multa vreme.
Depasirea fricii de intimitate te va ajuta sa traiesti viata pe care o meriti si sa primesti acea iubire de care ai nevoie.
1. Relaxeaza-te in privinta intalnirilor si sexului
Teama de respingere sau anxietatea in ceea ce priveste performanta te pot tine departe de dragoste. Daca iti place un barbat si el te respinge, acesta este cel mai rau lucru care ti se poate intampla? Cauta alt tip de care sa-ti placa si poate ca iti va raspunde la fel. Cand vine vorba sa faci sex cu cineva, ia-o incet. Spune-i mai intai care sunt temerile tale despre sex. Daca este prima data cand o faci, spune-i si asta.
2. Indrazneste pur si simplu
Uneori, singura cale de a depasi teama de intimitate este de a deschide gura si de a spune ceea ce gandesti sau simti. Partenerul tau poate fi dezgustat de opinia ta… sau nu. Nu vei sti pana nu te vei exprima. Daca nu ii place ceea ce ai spus, probabil nu era partenerul potrivit pentru tine.
3. Fii autentica in relatie
Sentimentele tale sunt similare actiunilor si cuvintelor rostite. Daca esti suparata sau furioasa te exprimi prin cuvinte si comportament (90% din comunicatie este nonverbala, adica, chiar daca nu vorbesti, sentimentele tale se vor manifesta oricum). Cand vrei sa reprosezi ceva incearca: “Sunt furioasa pentru ca nu ai dus gunoiul”, in loc sa te ascunzi de intimitate.
4. Invata sa comunici despre lucrurile importante cat si cele neimportante
Sunteti mai apropiati cand va impartasiti experientele de zi cu zi personale. Va deschideti la acelasi nivel, de exemplu va puteti impartasi amandoi experientele de tradare emotionala din trecut. Daca impartasirea mutuala a experientelor nu are loc, relatia voastra este dezechilibrata. Un partener si-a deschis inima in timp ce celalalt nu. Uneori frica de intimitate poate fi rezolvata prin discutii.
5. Simte frica si fii reala
Vorbeste despre ceea ce se intampla in viata ta, cum te simti cu adevarat si ceea ce gandesti. Arata ceea ce este important pentru tine formand o relatie bazata pe incredere. Nu te juca, nu astepta ca parteneul sa-ti citeasca gandurile sau sa ghiceasca, in loc sa spui ceea ce vrei cu adevarat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Despre mine

Fotografia mea
Sunt pe internet , pentru Slava Lui Hristos si lucrez la Via Domnului ..Iubesc Ortodoxia ,,Credinta adevărată!

http://colajeortodoxe.blogspot.ro/

Arhivă blog