joi, 26 aprilie 2012

Tunsoarea


Intr-o zi un florar a mers la un frizer pentru o tunsoare. După tunsoare, el a întrebat despre factura lui, iar frizerul a răspuns, "Eu nu pot accepta bani de la tine, eu fac asta în folosul comunităţii în această săptămână."Florarul a fost mulţumit şi a plecat din magazin.
A doua zi când frizerul a mers sa deschidă atelierul său a găsit la uşa lui un "multumesc", cărţi şi un buchet mare de trandafiri roșii, pentru el.

Mai târziu, un poliţist vine pentru o tunsoare, şi atunci când el încearcă să plătească factura lui, frizerul a răspuns din nou: "Eu nu pot accepta bani de la tine, eu lucrez în folosul comunităţii în această săptămână. "Politistul a fost fericit şi a părăsit magazinul.
A doua zi când frizerul a mers sa deschidă atelierul său, a găsit la usa lui un "multumesc", cărţi şi o duzină de gogosi, pentru el.

Apoi, un congresman a venit pentru o tunsoare, şi când a vrut să plătească factura lui, frizerul a răspuns din nou: "Eu nu pot accepta bani de la tine. Eu lucrez în folosul comunităţii în această săptămână. "Congresmanul a fost foarte fericit şi a părăsit magazinul.
În dimineaţa următoare, când frizerul a mers sa deschidă atelierul său a găsit o duzină de congresmani aliniați, în aşteptare pentru o tunsoare gratis.

Aceasta, dragii mei prieteni, ilustrează diferenţa fundamentală dintre cetăţenii ţării şi politicienii care-i conduc.
................
DULCEATA!!!!

Un tip la gara, cere un bilet si o intreaba pe doamna de la casa de bilete:
-Doamna, am o intrebare... Pot sa iau cu mine in tren 120 kg de dulceata ???
-Domnule..cum sa luati 120 kg de dulceata ? Asta nu-i marfar, nu va putem lasa sa faceti asta !
Tipul vesel, se intoarce catre nevasta-sa si ii spune:
-Imi pare rau, dulceata, ai auzit ce a spus...Tu ramai acasa !!!
...................
CE CAUTA FEMEIA ? Intr-o scurta conversatie,un barbat o intreaba urmatorul lucru pe o femeie:..."ce tip de barbat cauti?". Ea ramase un moment tacuta inainte de al privi in ochi si zise:..."vrei sa stii intr-adevar?".El raspunse:..."DA!". Atunci incepu sa zica: .."Fiind femeie,sunt in pozitia de a-i cere barbatului ceea ce eu nu pot face pentru mine. Platesc facturile,ma ocup de casa,merg la super-market,fac cumparaturi,si totul fara ajutorul vreunui barbat...Imi pun intrebarea:..."ce poti tu sa aduci in viata mea?" Barbatul ramase privind.Gandea cu siguranta ca este vorba despre bani.Ea,stiind ce gandeste el,spuse: .."Nu ma refer la bani. Am nevoie de mai mult. Am nevoie de un om care sa lupte pentru perfectiune in toate aspectele vietii." El isi incrucisa bratele,se aseza in fotoliu si, privind-o ii ceru sa explice mai in detaliu.Ea zise: .."Caut pe cineva care sa lupte pentru perfectiune mentala, pentru ca am nevoie de cineva cu care sa conversez si care sa ma stimuleze din punct de vedere intelectual. Eu nu am nevoie de cineva simplu..am nevoie de cineva suficient de sensibil ca sa inteleaga prin ce trec eu ca femeie,dar suficient de puternic ca sa ma incurajeze si sa nu ma lase sa cad. Caut pe cineva pe care sa il respect ca sa pot sa fiu" ascultatoare". Eu caut un barbat care se poate ajuta pe sine insusi pentru a ne putea ajuta reciproc. Cand termina se uita la el si il vazu foarte derutat si intrebator. El ii zise:..."Ceri mult...!" Ea ii raspunse:.."VALOREZ MULT!"...
.........................
Un roman ajuns in Franta, isi ia petit dejuner.... (paine,unt,marmelada,croissant), cand un francez, mestecandu-si nelipsita sa guma, se aseaza linga el. Romanul il ignora in mod vadit, dar in ciuda acestui lucru francezul il apostrofeaza: -Voi painea o mancati toata? Romanul prost dispus: -Evident. Francezul facad un balon cu guma: ...-Noi nu. Noi in Franta mancam doar miezul, coaja o adunam intr-un tomberon, o reciclam, o transformam in croisant si o vindem in Romania . Romanul pastreaza tacerea.Francezul insista: -Voi puneti marmelada pe paine ? Romanul: -Evident. Francezul intorcand guma intre dinti si ranjind, zice: -Noi nu.In Franta, la micul dejun, noi mincam fructe proaspete, dar punem toate cojile si ramasitele intr-un tomberon, le reciclam, facem marmelada si o vindem in Romania . Atunci romanul intreba: -Voi francezii faceti sex? -Binenteles,raspunde francezul cu un zimbet imens. -Si ce faceti cu prezervativele folosite, continua sa intrebe romanul. -Le aruncam, binenteles -Noi nu, continua romanul. In Romania , le strangem intr-un tomberon, le reciclam, le transformam in guma de mestecat si le vindem in Franta.





Celularul da dureri de cap - Controversele referitoare la efectele telefoniei celulare asupra organismului par sa se fi sfarsit. Specialisti din Europa si America de Nord au stabilit indubitabil ca folosirea telefoanelor celulare mai mult de o ora pe zi provoaca dureri de cap, depresii si o rezistenta scazuta la oboseala. Studiile medicale au fost facute in paralel pe mai multe zeci de mii de persoane.






Doi bebelusi intr-unul singur - Un copil cu doua capete si patru maini pare desprins dintr-un scenariu s.f. Totusi, o asemenea creatura s-a nascut in Romania si a trait 48 de ore. In luna ianuarie, la Maternitatea din Ploiesti o mama absolut normala a adus pe lume doi bebelusi... intr-unul singur, eveniment care i-a lasat interzisi pe obstetricieni. Erau lipiti unul de altul, aveau un singur bazin, o singura parte posterioara si doar doua picioare& afirma directorul maternitatii, dr. Victor Bosie.. "Astfel de situatii apar extrem de rar in lume. In toata istoria scrisa a obstetricii si ginecologiei sunt cunoscute doar 15-20 de cazuri". Medicii cred ca poluarea chimica din zona Ploiestilor ar putea constitui o cauza a dereglarii evolutiei normale a sercinii femeii. Copilul a fost transferat la clinica bucuresteana  Emilia Irza unde a murit dupa ce s-a constatat ca este imposibila efectuarea unei operatii de separare. (C.M.)
din:Util 21
.....................

20 de lucruri interesante despre Japonia


De-a lungul anilor, Japonia a devenit una dintre cele mai interesante țări din lume. Cultura sa unică, mâncarea fascinantă și tehnologia ce nu sufera comparație au servit drept model întregului Mapamond.

1. Podelele ridicate indica faptul ca trebuie sa renunti la incaltaminte atunci cand intri intr-o incapere din Japonia. La intrarea unei case din aceasta tara, podeaua va fi ridicata cu aproximativ 15 cm, fortandu-te sa-ti scoti incaltamintea si sa porti papucii oferiti de gazda. Daca locuinta are o camera cu o podea tatami, aceasta va fi ridicata cu 2.54-5.08 cm, indicandu-ti, politicos, acelasi lucru.

2. Filme animate si showurile japoneze (Anime) "musca" 60% din entertainementul intregii lumi. Atat de plina de succes este industria de animatie in Japonia, incat exista aproape 130 de scoli de dictie in tara, pentru a
da nastere unor noi voci de animatie.

3. 21% din populatia Japoniei este formata din varstnici, aceasta fiind cea mai mare proportie din lume.

4. In trecut, tribunalul din Japonia avea o rata de condamnare a inculpatilor de 99%.

5. Inchisorile din Japonia, in 2003, operau in medie, la o capacitate de 117%.

6. O cultura paleolitica datand din anul 30.000 IC, este prima care-i atesta pe cetatenii japonezi.

7. Prolificul regizor japonez Takahi Miike a realizat peste 50 de filme intr-o decada, atingandu-si varful carierei. Orice ar face, japonezii se pricep...chiar la orice.

8. Rata de somaj a Japoniei este mai mica de 4%.

9. Japonia este formata din peste 6.800 de insule.

10. “Tetsuo: Iron Man” (nu are nicio legatura cu filmul lui Robert Downey), este un film popular, extrem, un “Cyberpunk” film (SF care implia tehnologie si abunda de tulburari sociale ale personajelor). Acesta este inspirat de o piesa de teatru a regizorului Shinya Tsukamoto scrisa si pusa in scena in timpul colegiului.

11. Japonezii au o speranta de viata cu 4 ani mai mare decat cea a americanilor.

12. Unii japonezi renunta la podoaba capilara (se rad in cap), intr-un soi de scuza adresata celor carora le-au gresit.

13. Japonia are a doua cea mai joasa rata a criminalitatii din lume, insa este taramul unde se petrec cele mai ciudate sinucideri in padure. Aokigahara, cunoscuta drept Marea de copaci, situata la baza Muntelui Fiji este asociata cu mitologia demonica a Japoniei, un loc popular pentru sinucideri.

14. Japonia este o fabrica de laureati Nobel (avand 15 in chimie, medicina si fizica), 3 medaliati Fields si un nominalizat al premiului Gauss.

15. Luptatorii tineri de sumo sunt obligati prin legea nescrisa a traditiilor sa-i curete si sa-i imbaieze pe luptatorii veterani, inclusiv in locurile mai putin accesibile...

16. Carnea cruda de cal este populara in intreaga Japonie. Taiata in felii foarte subtiri, este denumita de catre bucatari basashi.

17. Exista tonomate care distribuie bere in orasele mari.

18. Peste 70% din suprafața Japoniei este acoperita de munti. Tara are de asemenea peste 200 de vulcani.

19. In Japonia, un pepene galben de un anumit soi (muskmelon) poate ajunge sa valoreze si 31,473 de yeni ($300.00).

20. Rata de alfabetizare este aproape 100%.
din:Alice in WonderNet

Vrem maimuta inapoi...




 O familie de tarani argentinieni a facut o cerere oficiala pentru a adopta o maimuta cu care convietuia de mai bine de sapte ani. Oamenii s-au dat de ceasul mortii pentru ca Poupon al lor, care, ce-i drept era priponit intr-un lant, a fost vazut de un membru al unei organizatii pentru protectia animalelor. Dupa o plangere la politie, Poupon a fost confiscat, dar revendicat imediat de tarani. Ei au reclamat faptul ca maimutoiul va avea mai mult de suferit daca va fi smuls din sanul familiei, unde are drepturi egale cu odraslele casei. Pentru a se pronunta adoptia, s-a hotarat ca Poupon insusi trebuie sa depuna marturie. Acesta a transat procesul in favoarea familiei sale, declarandu-se multumit cu portia zilnica de trei banane pe care obisnuia sa o primeasca la micul dejun.

Curiozitati,curiozitati...



 
Dulciuri unice:
 Amestec de gusturi de pe mapamond 
 Timp Liber -LifeStory
Bucatarii profesionisti totdeauna vor fi de accord cu acelasi lucru. Unul dintre cele mai bune lucruri din bucatarie este capacitatea sa experimentezi cu aromele – mai ales daca esti genul de persoana care ar incerca orice, macar odata.

Inghetata cu aroma de peste

Unele experimente ajung sa aiba un rezultat oribil, iar altele pur si simplu devin istorie fie datorita gustului unic, fie datorita combinatiei caudate. Mai jos am pus cateva combinatii interesante, fie ca au fost intentionate (sau alteori din greseala) pur si simplu amestecate sau inspirate cultural (sushi cu ciocolata aceste amestecuri de mai jos cu siguranta iti vor atrage atentia.

Caramelele Genghis Khan. Niste bomboana aromate care combina gustul de caramel cu… bere nefiltrata. Interesant?
Taitei salim. este un desert tailandez care pune taiteii de orez in laptele de cocos si il amesteca cu glazura de inghetata de fructe zdrobita.
Jeleuri cu arome speciale. Jellybelly ofera varianta reala a jeleurilor din Harry Potter cu arome de bere, cartofi, dar si alte arome mai neplacute, cum ar fi rame sau oua stricate. Marca se cheama Jelly Belly si este singura care ofera arome atat de “interesante”.
Thrillis. Este o guma canadiana care are o aroma foarte unica; gem de trandafiri, desi atat cutia cat si modul in care este impachetata par a sugera faptul ca este sapun.
Sushi in ciocolata. Am vorbit despre sushi in ciocolata, si trebuie sa explicam ca aceasta reteta asiatica combina sushi din tipar cu sos de ciocolata, desi poti sa gasesti ciocolata inlocuind algele cu care sushi-ul este impachetat.
Ce ziceti de inghetata cu aroma de peste de apa sarata? Aparent aceasta oferta de inghetata cu aroma de peste amesteca vanilia, brandy si pestele afumat
Daca tot vorbim de inghetata trebuie sa mentionam faimoasa inghetata pentru… virilitate. Restaurantul the Icreamists din Anglia ofera o doza de absinth si suplimente natural care include arginina, ginko biloba si guarana. Hey, probabil ca este mai interesanta decat o simpla pastila.
Taokvaki este o reteta popular in Osaka. Este compuna din caractita fripta, amestecata cu ceapa verde, maioneza si peste dat pe razatoare. Bomboane de Takoyaki sunt facute sa aibe aceeasi aroma, dar in forma de bomboana. Este gasita in multe trenduri “special” din Japonia.
Salsagheti este o bomboana dulce si picanta din Mexic. Un amestec de pepene sau mango cu un sos de mandarine pe margine. Suna bine, doar ca jeleul este acoperit cu pudra de chilli, sare si zahar. Numele vine de la sosul similar salsei care este pus pe jeleu.
Bomboane mentolate cu aroma de sunca. Americanii, au ei ceva cu sunca, pe care o folosesc in aproape orice. Asa ca, evident, cineva s-a gandit sa amestece bomboanele mentolate cu sunca. Parerea este relativ neutra cand vine vorba de ele; unii oameni le adora, altii le urasc. Iar cei care nu traiesc in acea tara se intreaba daca aceasta aroma este sau nu pe bune.
....................
Curiozitati generale, univers.

Ras electric! - Nici cea mai buna gluma si nici macar un gadilat in vreun loc sensibil nu-ti poate declansa un hohot de ras mai puternic decat cel provocat de un chirurg din Los Angeles. Nu se stie daca doctorul a descoperit centrul nervos al hilaritatii, dar dupa ce acesta aplica "pacientului" un electrod intr-o anumita parte a creierului si il impulsioneaza cu un mic curent electric, subiectul se prapadeste... de ras.
Paravane impotriva curiosilor - Politia olandeza le-a venit de hac soferilor curiosi care se holbeaza la accidentele rutiere produse pe autostrazi, incurcand traficul. Ea are in dotare panouri opace din PVC cu ajutorul carora incercuieste locul unui accident. Paravanele sunt inalte de 1,5 metri, dar se pot intinde pe sute de metri lungime.
Dezintoxicare sexuala - O clinica din Arizona le promite obsedatilor sexual ca in 26 de zile le elimina dependenta de sex. Termen de garantie: un an de zile! Tratamentul costa 850 de dolari pe zi, dar garanteaza revenirea "bolnavului" la un singur partener de amor. La clinica americana vin anual pana la 2.000 de "suferinzi", care se plang ca sunt nevoiti sa schimbe chiar si cinci parteneri de sex intr-o singura zi.
Ovule pentru mileniul trei - Femeile care nu si-au facut timp pentru a da viata unui copil din cauza agendei personale foarte incarcate pot programa nasterea la orice varsta. Pentru 4.500 de dolari, o clinica britanica se ofera sa puna spre pastrare, la congelator, ovulele viitoarelor mame. Ele vor putea fi fertilizate peste ani de zile cand cariera profesionala a doamnelor nu va mai constitui un impediment in cresterea unui bebelus. Futurologii prezic pentru primii ani ai viitorului mileniu nasterea unei "industrii" de progenituri la comanda, dar si a unei piete a ovulelor. De unde femeile ajunse la menopauza vor putea cumpara celula vietii!
Nu stiati ca...
- numarul cazurilor de cancer va ajunge la 20 de milioane in anul 2020, adica dublu fata de anul 1997?
- numai 20 la suta din cererile de divort din Franta sunt facute de catre barbati?
- cerul cel mai limpede se vede din Chile?
- aproape 65 000 de texte de lege, decrete si amendamente aflate in vigoare in Egipt dateaza de la inceputul secolului 19?
- dinozaurii au trait pe Terra timp de 150 de milioane de ani?
Condamnata, executata si gratiata - O executie prin lapidare savarsita in vestul Iranului a dezvaluit imperfectiunile acestei metode. O tanara vinovata de adulter si condamnata la pedeapsa capitala de un tribunal islamic a supravietuit executiei cu toate ca fusese declarata moarta la cateva minute dupa supliciu. Femeia adultera a revenit la viata in drum spre morga si, potrivit legii sau traditiei (, va fi gratiata. La sfarsit de mileniu, in unele tari islamice acest "spectacol" atrage mii de oameni dornici sa vada cum un pluton de executie omoara cu pietre un condamnat ingropat pana la gat in pamant.
Trafic greu pe orbita - Orbita Pamantului incepe sa semene tot mai mult cu artera supraaglomerata a unei mari metropole. Potrivit publicatiei Le Journal de Montreal, Terra este incercuita de 450 de sateliti si aproape 150 000 de resturi de rachete vechi, ramase pe orbita planetei noastre. Ele sunt rezultatul cursei spatiale pentru obtinerea unui loc extraterestru in domeniul telecomunicatiilor si nu numai. Marea aglomeratie orbitala i-a pus deja pe ganduri pe specialisti, mai ales dupa ce statia ruseasca MIR a fost la un pas de coliziune cu un satelit american. NASA a studiat efectele unor ciocniri spatiale si a conchis ca un biet surub ratacit in cosmos poate sa strapunga un vehicul spatial si sa omoare echipajul acestuia. Impactul cu o bucata de metal de cativa centimetri aflata pe orbita circumterestra este la fel de ditrugator ca ciocnirea cu un camion care ruleaza cu 150 de kilometri la ora. Pentru evitarea unui dezastru viitoarea statie spatiala internationala - ale carei temelii s-au pus deja - va avea un "blindaj" protector rezistent la orice tip de coliziune cu deseurile spatiale. NASA a pus in discutie si vulnerabilitatea navetelor spatiale. Potrivit agentiei, riscul unei coliziuni este de unu la 400. Ce-i drept, de doua ori mai mic decat riscul unei probleme de lansare. In privinta circulatiei prin cosmos, viitorul se anunta unul aglomerat si nu este exclusa aparitia unui regulament de circulatie extraterestra.
Scuipatul in Camera Lorzilor - Gestul, frecvent si trivial, al eliminarii salivei in locuri publice a provocat polemici intre lorzii din Parlamentul britanic.
Lordul McColl of Dulwich: My Lords, recunoaste ministrul (n.r. al Sanatatii) ca sanatatea publica este in mod clar amenintata? Caci, daca persoana vizata primeste scuipatul in ochi, ea poate contracta o meningita meningococa.
Lordul McIntosh of Haringay: My Lords, iau nota de cunostintele medicale ale lordului McColl. Ministrul Sanatatii considera ca scuipatul nu compromite igiena publica la modul general. Inclin sa cred ca a atinge ochiul cuiva cu un scuipat nu e un lucru prea la indemana, chiar daca acest gest are reminiscente shakespeare-iene. (C.V.)
Mingiutele agresive - Peste 40 de copii care s-au aflat pe terenurile de golf din Scotia si au stat prea aproape de jucatori au fost internati in spital cu rani si traumatisme craniene, releva un studiu publicat de British Medical Journal.

Cine iese ultimul din tara ?


Saracia noastra ne omoara,
De atîta mars ne doare splina,
Cine iese ultimul din tara
E rugat sa stinga si lumina.

Noi mereu le-am suportat pe toate,
Duca-se dezastrele de-a dura,
Dar de ce, în plina libertate,
Cea mai mare sa devina ura?

Pluralismul -- tuturor ne place,
Chiar daca îl facem numai unii,
Dar vedem, de-atîta timp încoace,
Pluralismul cinic al minciunii.

Sfînta-i opozitia pe lume
Si organic preferam rasparul,
Dar de ce, în pacaleli si glume,
Nu se mai distinge adevarul?

Mai conteaza, uneori, si fapta,
Nu se poate construi cu tînga,
Nu exista stînga fara dreapta,
Nu exista dreapta fara stînga.

Ne vor întreba copiii, mîine,
Mortii vor sari sa ne condamne,
Daca, pentr-un colt mai bun de pîine,
Ne vom vinde tara noastra, Doamne.

Libertate si democratie,
Pasapoarte pentru fiecare,
Dar de mila nimeni nu mai stie
Si e vraiste la hotare.

Coridor european si-atîta,
Sub o licitatie marunta,
Provocarea, patima si bîta
Si în curti, si-n piete se înfrunta.

Om la om nici nu mai vrea sa creada,
Om pe om la zid fatal îl scoate,
Singura se scoala o balada
Si în zdrente circula pe sate.

Fînul necosit se-nvîrtoseaza,
Putrezeste sus, pe crengi, caisa,
În tacerea-nalta de amiaza
Mortii îsi aud ei însisi zisa.

Cale pietruita cu dezastre,
Noapte-ntredeschisa pentru-o ora
Grijulii cu soarta tarii noastre,
Voievozii-a moarte ne implora.

N-avem nici o sansa de izbînda,
Vom ramîne bieti orfani pe-aicea,
Daca, suparati pe cei la pînda,
Am trezit din moarte cicatricea.

C-un refren de muzica usoara,
Într-un fel, ne recunoastem vina,
Cine iese ultimul din tara
E rugat sa stinga si lumina.

A PAUNESCU


sâmbătă, 21 aprilie 2012

Proba compatibilităţii între parteneri e cea mai importantă într-o relaţie

. Aflaţi cât de bine vă potriviţi răspunzând fiecare, separat, la întrebările testului. La sfârşit, comparaţi rezultatele.

Romantism

1. Pentru tine, o seară romantică înseamnă:
a. Să staţi pe canapea şi să vă uitaţi împreună la o casetă video. 
b. O cină la un restaurant sofisticat. 
c. O plimbare sub cerul înstelat.
2. Obişnuieşti să îi faci cadouri partenerului tău:
a. În împrejurări care semnifică ceva numai pentru voi doi. 
b. Atunci când ai chef, fără nici o ocazie specială. 
c. De zilele de naştere, aniversările pesonale şi de Sărbători.
3. Dacă ar trebui să-i scrii ceva partenerului tău ar fi:
a. O felicitare specială, în care îi dezvălui sentimentele tale.
b. O listă de cumpărături. 
c. O poezie pe care ai compus- o chiar tu.

Compatibilitate sexuală

4. Cât de des îţi place să faci dragoste?
a. În fiecare seară. 
b. Rar. 
c. Nu-ţi mai aminteşti când s-a întâmplat ultima dată.
5. Dacă partenerul tău îţi oferă o sticlă de ulei pentru masaj, cum reacţionezi?
a. Eşti dezamăgit(ă). 
b. Eşti surprins(ă). 
c. Eşti încântat(ă), abia aştepţi să o deschizi.
6. În ce locuri vă place să faceţi dragoste?
a. Numai în dormitor. 
b. În locuri publice. 
c. Oriunde.

Comunicare

7. Ce faceţi seara, când vă revedeţi după o zi lungă?
a. Vă sărutaţi şi, în timpul cinei, vorbiţi despre ziua care tocmai se încheie. 
b. Staţi în sufragerie şi vă uitaţi la televizor. 
c. Vă opriţi direct în dormitor, toată ziua v-aţi gândit numai la asta.
8. Obişnuieşti să discuţi cu partenerul tău de-spre relaţia voastră?
a. Nu prea, nu îţi place să îţi dezvălui sentimentele.
b. Foarte des, îţi deschizi uşor sufletul în faţa celuilalt. 
c. Discutaţi doar când se iveşte o problemă.
9. Ştii să asculţi?
a. Eşti un bun ascultător şi înţelegi tot ce îţi transmite iubitul tău /iubita ta.
b. Deseori înţelegi greşit ce îţi spune partenerul tău, pentru că nu ai răbdare să asculţi. 
c. Uneori e nevoie ca partenerul tău să repete ce ţi-a spus.

Calculează-ți rezultatele în funcție de tabelul de mai sus

O relaţie romantică
Sunteţi pe aceeaşi lungime de undă şi aveţi gusturi asemănătoare. Nu îţi plac discuţiile în contradictoriu şi de aceea ai tendinţa de a face prea multe concesii. Acesta nu este un lucru rău, dar există riscul de a strânge prea multe frustrări, care mai târziu vor răbufni.


O relaţie conservatoare
Ai un fel al tău, subtil, de a-ţi manifesta iubirea. Mai exact, ţi-e teamă să-ţi dezvălui sentimentele faţă de partenerul tău. Acest lucru poate dăuna unei relaţii. Lasă timiditatea la o parte şi ai mai mult curaj! E timpul să încerci ceva nou!



O relaţie plină de surprize
Îţi place să îţi surprinzi iubitul/iubita de câte ori ai ocazia. Îi cumperi cadouri fără nici un motiv, pregăteşti petreceri sau vacanţe minunate pentru amândoi. Comunicaţi bine, iar în plan sexual nu cunoşti cuvântul “nu”. Ştii să ascuţi ce îţi spune partenerul tău şi vă sfătuiţi în orice problemă.


Mai mult: Fă-ți testul ca să afli dacă tu şi partenerul tău formați un cuplu potrivit! - Magazin | Libertatea.ro

vineri, 20 aprilie 2012

Caz uluitor în Sri Lanka: O găină a NĂSCUT un pui viu


Caz uluitor în Sri Lanka: O găină a NĂSCUT un pui viu
Foto: animalutul.ro
S-a dovedit! L-a început a fost găina, nu oul! O găină a dat naştere unui pui viu, scrie bbc.co.uk.

Ciudăţenia s-a petrecut în Sri Lanka şi a uluit autorităţile veterinare din întreaga lume. 

Există o explicaţie simplă a acestei întâmplări teoretic imposibile: oul a rămas blocat în corpul găinii şi a fost clocit, practic, în interiorul păsării, unde a şi elozat. Puiul de găină s-a dezvoltat normal şi perfect sănătos, iar apoi a venit pe lume. 

Din nefericire pentru mama lui, "naşterea" a fost un şoc care i-a adus sfârşitul.  Găina nu a supravieţuit chinurilor facerii, dar puiul e teafăr şi sănătos.

Autorităţile veterinare locale spun că nimic de acest fel nu s-a mai întâmplat vreodată în regiune.

Marea Neagra. Stiati ca…?


Marea Neagra este una din cele mai noi mari ale planetei? Specialistii afirma ca ea s-a format in perioada Mezozoica, atunci cand, prin ridicarea uscatului, vechiul Ocean Tethys a disparut si in locul lui au aparut mai multe mari sau cursuri de apa (Marea Neagra, Marea Caspica, Marea Mediterana etc)


Exista doar trei specii de mamifere marine care traiesc in aceasta mare? Cea mai cunoscuta dintre ele o reprezinta delfinii.

Nivelul de salinitate al apei este unul foarte mic? Acesta se situeaza in jurul valorii de 17% si este cauzat de numeroasele cursuri de apa dulce care se varsa aici (Dunarea fiind cel mai important dintre ele).

Postări populare

Despre mine

Fotografia mea
Sunt pe internet , pentru Slava Lui Hristos si lucrez la Via Domnului ..Iubesc Ortodoxia ,,Credinta adevărată!

http://colajeortodoxe.blogspot.ro/

Arhivă blog