joi, 26 aprilie 2012

20 de lucruri interesante despre Japonia


De-a lungul anilor, Japonia a devenit una dintre cele mai interesante țări din lume. Cultura sa unică, mâncarea fascinantă și tehnologia ce nu sufera comparație au servit drept model întregului Mapamond.

1. Podelele ridicate indica faptul ca trebuie sa renunti la incaltaminte atunci cand intri intr-o incapere din Japonia. La intrarea unei case din aceasta tara, podeaua va fi ridicata cu aproximativ 15 cm, fortandu-te sa-ti scoti incaltamintea si sa porti papucii oferiti de gazda. Daca locuinta are o camera cu o podea tatami, aceasta va fi ridicata cu 2.54-5.08 cm, indicandu-ti, politicos, acelasi lucru.

2. Filme animate si showurile japoneze (Anime) "musca" 60% din entertainementul intregii lumi. Atat de plina de succes este industria de animatie in Japonia, incat exista aproape 130 de scoli de dictie in tara, pentru a
da nastere unor noi voci de animatie.

3. 21% din populatia Japoniei este formata din varstnici, aceasta fiind cea mai mare proportie din lume.

4. In trecut, tribunalul din Japonia avea o rata de condamnare a inculpatilor de 99%.

5. Inchisorile din Japonia, in 2003, operau in medie, la o capacitate de 117%.

6. O cultura paleolitica datand din anul 30.000 IC, este prima care-i atesta pe cetatenii japonezi.

7. Prolificul regizor japonez Takahi Miike a realizat peste 50 de filme intr-o decada, atingandu-si varful carierei. Orice ar face, japonezii se pricep...chiar la orice.

8. Rata de somaj a Japoniei este mai mica de 4%.

9. Japonia este formata din peste 6.800 de insule.

10. “Tetsuo: Iron Man” (nu are nicio legatura cu filmul lui Robert Downey), este un film popular, extrem, un “Cyberpunk” film (SF care implia tehnologie si abunda de tulburari sociale ale personajelor). Acesta este inspirat de o piesa de teatru a regizorului Shinya Tsukamoto scrisa si pusa in scena in timpul colegiului.

11. Japonezii au o speranta de viata cu 4 ani mai mare decat cea a americanilor.

12. Unii japonezi renunta la podoaba capilara (se rad in cap), intr-un soi de scuza adresata celor carora le-au gresit.

13. Japonia are a doua cea mai joasa rata a criminalitatii din lume, insa este taramul unde se petrec cele mai ciudate sinucideri in padure. Aokigahara, cunoscuta drept Marea de copaci, situata la baza Muntelui Fiji este asociata cu mitologia demonica a Japoniei, un loc popular pentru sinucideri.

14. Japonia este o fabrica de laureati Nobel (avand 15 in chimie, medicina si fizica), 3 medaliati Fields si un nominalizat al premiului Gauss.

15. Luptatorii tineri de sumo sunt obligati prin legea nescrisa a traditiilor sa-i curete si sa-i imbaieze pe luptatorii veterani, inclusiv in locurile mai putin accesibile...

16. Carnea cruda de cal este populara in intreaga Japonie. Taiata in felii foarte subtiri, este denumita de catre bucatari basashi.

17. Exista tonomate care distribuie bere in orasele mari.

18. Peste 70% din suprafața Japoniei este acoperita de munti. Tara are de asemenea peste 200 de vulcani.

19. In Japonia, un pepene galben de un anumit soi (muskmelon) poate ajunge sa valoreze si 31,473 de yeni ($300.00).

20. Rata de alfabetizare este aproape 100%.
din:Alice in WonderNet

Un comentariu:

Postări populare

Despre mine

Fotografia mea
Sunt pe internet , pentru Slava Lui Hristos si lucrez la Via Domnului ..Iubesc Ortodoxia ,,Credinta adevărată!

http://colajeortodoxe.blogspot.ro/

Arhivă blog